Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami

Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    70 dag
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1
  • ser żółty

    plastry
  • jajka

    2
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • margaryna do smażenia

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami foto
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i całość usmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 2 - Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami foto
Schab pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem i obsypać solą i pieprzem.
Krok 3 - Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami foto
Jajka roztrzepać dodając sól i pieprz. Kotlety panierować w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 4 - Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami foto
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety.
Krok 5 - Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami foto
Gdy kotlety przewrócimy na druga stronę, na usmażonej stronie kłaść porcję pieczarek i przykryć serem. Zapiec pod przykryciem.
Krok 6 - Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami foto
Kotlety podawać na ciepło. Ja podałam z ziemniakami gotowanymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

17.04.2015 11:35
pysznie wygląda i pewnie tak smakuje

Margo1

01.03.2015 17:46
Świetny pomysł

Michał2

13.02.2015 14:52
smakowite schabowe;)

anka205

13.02.2015 12:32
Smacznie wygląda a na pewno jeszcze lepiej smakuje

pajbek

13.02.2015 10:55
Pyszne :-)

gosia56

13.02.2015 10:49
moje ulubione danie;)

zabcia117

13.02.2015 09:28
Świetny pomysł :)

Agata3

13.02.2015 08:32
najlepsze danie na świecie :)

Maridka19

13.02.2015 07:14
Pyszne w sam raz na obiadek :)

halina17

12.02.2015 23:00
Dobre schabowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat