schabowe z gyrosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • przyprawa gyros

  • pieprz

  • mleko

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubijamy schab, następnie posypujemy go z obu stron lekko pieprzem i przyprawą gyros, nie dodajemy soli.
następnie roztrzepujemy jajko z łyżka mleka.
Schab panierujemy w ten sposób: najpierw obtaczamy w bułce potem wkladamy go do miseczki z jajkiem i mlekiem a następnie znowu w bułkę.

Smażymy na patelni na wolnym ogniu żeby nie był suchy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 28.02.2014 07:07
prawda gyros nadaje innego smaku mięsu niż zwykłe przyprawienie pieprzem i solą
kasienka23 28.04.2012 18:39
lubię taki
Ewelina47 16.04.2012 21:26
super
Izabela/bella81 30.03.2012 11:12
smaczne
Emiliozo 26.03.2012 20:10
ciekawe połączenie
ben-ka 25.03.2012 20:07
kotleciki dobre oj dobre....
smakowita 24.03.2012 21:55
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat