schabowe w sosie rozmarynowym

schabowe w sosie rozmarynowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    40 dkg
  • oliwa

    do smażenia
  • masło

    2 łyżki
  • rozmaryn

    2 łyżki
  • dymki ze szczypiorkiem

    2 szt
  • bulion wołowy

    1/2 szklanki
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy i kroimy na 4 kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem,posypujemy solą i pieprzem i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanej oliwie.Kotlety przekładamy do rondla a na patelnie dajemy masło,pokrojoną dymkę i rozmaryn,chwilę smażymy mieszając,następnie dolewamy bulion i gotujemy kilka minut aż sos zgęstnieje doprawiamy do smaku.Sosem polewamy kotlety i przez chwilkę dusimy razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Fiffi

08.09.2012 09:34
super danie

Krystyna32

02.12.2011 00:08
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat