Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w panierce koperkowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6-8 plastrów
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
jajko 1 duże
koperek pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce koperkowej

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem. Następnie przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 1 - Schabowe w panierce koperkowej foto
2
Jajko roztrzepujemy na talerzu i dodajemy drobno posiekany koperek, mieszamy.
Krok 2 - Schabowe w panierce koperkowej foto
3
Plastry schabu maczamy w jajku z koperkiem i panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Schabowe w panierce koperkowej foto
4
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Schabowe w panierce koperkowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 19.06.2015 07:18
pyszne kotleciki
irenka 09.06.2015 20:07
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak