Schabowe w marynacie jogurtowej

Schabowe w marynacie jogurtowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 sztuki
  • mąka

    2 szklanka
  • tłuszcz do smażenia

    1 szklanka
  • joogurt naturalny

    300 ml
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz w ziarenkach

    6 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka stołowa
  • starta skórka z cytryny

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Imbir mielony Prymat

    0,5 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • papryka

    2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt mieszamy z przyprawami(imbir, papryka, czosnek, liście laurowe, ziarenka pieprzu) i koncentratem pomidorowym. Dodajemy skórkę cytrynow, sól, pieprz. Kotlety polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin. Ndużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Mięso osączamy z marynaty, ale jej nie spłukujemy. Kotlety panierujemy w mące i smażymy z obu stron, aż będą miękkie. Najlepsze są schabowe z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą. Smacznego;)))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat