Schabowe w chrupiącej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

  • płatki kukurydziane

  • mąka

  • jajko

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kotlety. Każdy kotlet rozbić, z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Następnie opanierować je w mące, rozmąconym jajku i delikatnie pokruszonych bądź całych płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 14.02.2012 17:15
uwielbiam schabowe w takiej panierce
IZABELA29 01.09.2011 10:30
smacznie i szybko
Tomasz17 24.07.2011 21:01
prostota zawsze smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat