Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w chrupiącej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab
płatki kukurydziane
mąka
jajko
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w chrupiącej panierce

Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kotlety. Każdy kotlet rozbić, z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Następnie opanierować je w mące, rozmąconym jajku i delikatnie pokruszonych bądź całych płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.02.2012 17:15
uwielbiam schabowe w takiej panierce
IZABELA29 01.09.2011 10:30
smacznie i szybko
Tomasz17 24.07.2011 21:01
prostota zawsze smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak