Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser żółty
pieczarka 10 sztuk
cebula 1
masło 1 łyzka
przyprawy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe pod pierzynką

mięso dokładnie rozbijamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i panierujemy w jajku i bułce. Cebulę należy obrać i pokroić w drobną kostkę, pieczarkę umyć i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Na patelni roztopić masło i zarumienić cebulę - dodać pieczarki i przyprawy do smaku, smażyć 5-7minut. kotlety należy usmażyć z obu stron, na gorące układamy gorące pieczarki i całość posypujemy startym serem żóltym. Zapiekamy w piekarniku do czasu aż ser się roztopi. podajemy na obiad z ziemniakami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 29.04.2013 22:13
fajne danie
as28 29.04.2013 20:43
fajny pomysł
meg1984 29.04.2013 20:10
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak