Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe po maltańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka gotowana 6 plastrów
ser żółty 6 plastrów
śmietana 30% 250 ml
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oregano 1 łyżecz.
czosnek 1 ząbek
pieczarki 20 dag
schab 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe po maltańsku

Pieczarki wcześniej udusić.Schabowe ułożyć na blaszce, na każdym położyć po plastrze szynki i sera.Pieczarki, śmietane, przecier, czosnek i oregano gotować ok. 3 min.; polać tym schabowe. Zapiec ok. 10 w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 10.12.2012 10:12
wspaniałe
Goya 27.11.2012 17:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak