Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe kieszonki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 porcje kotletowe
chrzan do posmarowania
rodzynki 3/4 łyżki
ser 1 plaster
mąka pszenna do panierki
olej do smażenia
oliwki zielone 12 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe kieszonki

Kroki postępowania

1
Mięso umyć,rozbić.Posmarować chrzanem.Ser pokroić w małe słupki.Włożyć w środek oliwek.Oliwki ułożyć na połowie mięsa.
Krok 1 - schabowe kieszonki foto
2
Posypać rodzynkami.
Krok 2 - schabowe kieszonki foto
3
Złożyć na pół.Pospinać brzeg wykałaczką.Opanierować w mące pszennej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - schabowe kieszonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 21.02.2013 07:29
smaczne
Kasnaj 02.02.2013 10:14
Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak