Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowa rolada z pietruszką i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
szynka 100 g
pietruszka zielona natka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: schabowa rolada z pietruszką i szynką

Schab przekrawamy w poprzek na płasko prawie do samego końca. Otwieramy, nacieramy z obu stron pieprzem i solą. Szynkę kroimy w kostkę, kładziemy na jednym brzegu, na nią pokrojoną pietruszkę i zawijamy roladę. Całość związujemy sznurkiem, żeby się nie rozwijała. Wkładamy do brytfanny wysmarowanej olejem. Przykrywamy i pieczemy ok godzinę w nagrzanym piekarniku.
Schab kroimy na plastry, łatwiej kroi się jak już przestygnie.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.06.2013 08:37
lubię takie zestawienie smaków
Angelika10 16.01.2013 21:42
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak