Schab ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • łyżeczka masła

  • łyzeczka oliwy z oliwek

  • Majeranek suszony Prymat

  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj. Wąskim długim nożem zrób kieszonkę wzdłuż schabu i wypełnij ją bakaliami. Aby owoce nie wypadały zaszyj ją. Mięso natrzyj majerankiem. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, włóż schab i podlej niewielką ilością wody. Piecz ok 1,5 godz w temp. 150 C. W trakcie pieczenia mięso podlewaj tworzącym się sosem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tomek14 26.01.2011 15:26
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat