Schab ze śliwką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1kg
  • śliwki suszone

    1op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wzdłuż schabu zrobić nacięcie cienkim nożem, następnie ciasno wcisnąć do środka suszone śliwki. Otwory na końcach zamknąć wykałaczkami. Całość zalać marynatą do mięsa i zostawić na 2-3 godz. Następnie włożyć do rękawa do pieczenia i upiec w piekarniku ok 1 godz. Smaczny na ciepło i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 17.12.2011 22:49
bardzo apetyczny
agnieszka214 03.10.2011 06:52
pyszny tez taki robie
Stenka 02.07.2011 10:17
dokładnie tak robię i ja
szajba2 25.04.2011 15:42
coś konkretnego na ząb
Anna133 21.04.2011 19:16
tez robię taki
Ela15 21.04.2011 09:38
super
Kuchareczekjeden 09.04.2011 21:05
ja też lubię!
kochanyptysiu 09.04.2011 20:57
moj ulubiony
Barbara55 16.03.2011 15:35
schab ze śliwką dobry a bez śliwki jeszcze lepszy
kochanyptysiu 10.02.2011 11:25
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat