Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab zawijany

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

frasz

łopatka bez kości 1,5 kg
marchewka ugotowana 3 szt
pieprz
sól

mięso

schab bez kości 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: schab zawijany

schab rozcinamy na połowę i nacieramy solą pieprzem i startm czosnkiem lekko rozbijamy . Odstawiamy do lodówki na 1 godz. W tym czasie mielimy łopatke i czosnek 0,5 glówki doprawiamy do smaku. Marchewke ugotowaną lekko i kroimy w kwadraciki. Mięso nadziewamy mięsem mielonym i na srodek kładziemy marchewkę. Zwijamy rolade i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy ok 1,5 godz w piekarniku pod koniec pieczenia rozwijamy rolade z foli i jeszcze lekko pieczemy aby sie zarumieniła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 15.11.2014 17:20
mniam mniam!
gacopierz23 12.06.2014 18:50
smaczny na obiad i do chleba
Jagódka77 29.05.2014 20:04
super wygląda
ppaulina 13.05.2014 21:54
mniam mniam
Kuchenka 29.03.2014 10:54
bardzo fajnie wygląda
2milutka 28.03.2014 19:59
apetyczny i zdrowy:)
gosia56 28.03.2014 19:19
Pyszny schabik ;)
Renata22 28.03.2014 18:33
Bardzo smacznie się prezentuje;)
IlonaAlbertos 28.03.2014 18:21
Wspaniale wygląda.
gusia1000 28.03.2014 17:52
Ładnie wygląda w przekroju.
fotoviderek 28.03.2014 17:42
Świetny schabik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak