Schab zapiekany z cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    70 dag
  • cebule

    2 duże
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • majonez

    6 łyżek
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab zapiekany z cebulą foto
Mięso pokroić na 8 kotletów, lekko rozbić, obsypać Kucharkiem i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć 4 kotlety. Cebulę obrać, pokroić w piórka ułożyć na mięsie.
Krok 2 - Schab zapiekany z cebulą foto
Całość przesmarować 3 łyżkami majonezu i polać ketchupem. Następnie ułożyć pozostałe kotlety, cebulę, majonez i ketchup.
Krok 3 - Schab zapiekany z cebulą foto
Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 200 st i zapiekać od. 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 02.06.2013 07:11
Lubię takie mięsko :)
traktorek 03.09.2012 17:44
świetne
ankaryba 03.09.2012 08:35
super!!!
K&J 20.08.2012 18:51
świetny!
Kekerboom 20.08.2012 17:44
super wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat