Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapiekany z cebulą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
cebule 2 duże
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
majonez 6 łyżek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapiekany z cebulą

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na 8 kotletów, lekko rozbić, obsypać Kucharkiem i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć 4 kotlety. Cebulę obrać, pokroić w piórka ułożyć na mięsie.
Krok 1 - Schab zapiekany z cebulą foto
2
Całość przesmarować 3 łyżkami majonezu i polać ketchupem. Następnie ułożyć pozostałe kotlety, cebulę, majonez i ketchup.
Krok 2 - Schab zapiekany z cebulą foto
3
Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 200 st i zapiekać od. 1 godziny.
Krok 3 - Schab zapiekany z cebulą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.06.2013 07:11
Lubię takie mięsko :)
traktorek 03.09.2012 17:44
świetne
ankaryba 03.09.2012 08:35
super!!!
K&J 20.08.2012 18:51
świetny!
Kekerboom 20.08.2012 17:44
super wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak