Schab z wody

Schab z wody

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    800 g
  • margaryna

    0,5 kostki
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    0,5 szt
  • kostka do mięs

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Schab z wody

1. Schab, oczyścić, posypać przyprawą do mięsa wieprzowego, obsmażyć na patelni z obu stron na margarynie.
2. Obsmażone kawałki wrzucamy do gotującej się obok wody z czosnkiem, cebulą, kostka do mięs.
3. Gotujemy 60 min.
4. Dodajemy majeranek, tymianek i 1 łyżeczka soli.
5. Gotujemy jeszcze 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Anna210 25.05.2011 10:42
fajna nazwa :)
Emilia22 29.09.2010 08:40
mniam mniam
Zofia12 27.09.2010 11:40
proste, a troche mniej tłuste niż smażone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat