Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wiśnie bez pestek
90 dag -
wino białe wytrawne
1 szklanka -
olej
5 łyżek -
Cynamon mielony Prymat
1/4 łyżeczki -
sól
-
Pieprz biały mielony Prymat
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
tymianek
1 szczypta -
schab
1,20 (środkowy)
Przepis i sposób przygotowania schab z wiśniami
Schab natrzyj solą, czarnym pieprzem i suszonym tymiankiem. Włóż do brytfanny, polej olejem oraz winem. Piekarnik nagrzej do temp. 200 stopni, wstaw brytfankę z mięsem, piecz ok. 40 minut, często podlewając powstałym sosem. Następnie dołóż pozostałe liście i piecz 25 minut w temp. 190 stopni. Podawaj z ziemniakami z wody.
Komentarze (2)