Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
skórka z połowy cytryny
-
ząbek czosnku
1 szt. -
sok z połowy cytryny
-
olej
6 łyżek -
pomidory
3 szt. -
oliwa
3 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
bazylia świeża
1/2 pęczka -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
oregano
1/2 pęczka -
schab
1 (środkowy) -
parmezan starty
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania schab z pastą ziołową
W garnku na oliwie podsmaż cebulę, podlej sosem z pieczeni. Duś 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory, dopraw solą i pieprzem. Podgrzewaj na dużym ogniu 5 minut.
Komentarze (1)