schab z pastą ziołową

schab z pastą ziołową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka z połowy cytryny

  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • sok z połowy cytryny

  • olej

    6 łyżek
  • pomidory

    3 szt.
  • oliwa

    3 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1/2 łyżeczki
  • bazylia świeża

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • oregano

    1/2 pęczka
  • schab

    1 (środkowy)
  • parmezan starty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zioła wymieszaj z serem, posiekanym czosnkiem, skórką, sokiem z cytryny, pieprzem. Mięso natrzyj wzdłuż trzy razy, natrzyj solą. W powstałe nacięcie włóż pastę ziołową. Schab owiń ciasno sznurkiem kuchennym. Ułóż w brytfannie, polej olejem i piecz godzinę w temp. 190 stopni. Gotowe mięso ułóż w półmisku, przykryj folią aluminiową i trzymaj w cieple.
W garnku na oliwie podsmaż cebulę, podlej sosem z pieczeni. Duś 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory, dopraw solą i pieprzem. Podgrzewaj na dużym ogniu 5 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorotka0000025

30.04.2012 00:03
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat