Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z pastą ziołową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z połowy cytryny
ząbek czosnku 1 szt.
sok z połowy cytryny
olej 6 łyżek
pomidory 3 szt.
oliwa 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
bazylia świeża 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
oregano 1/2 pęczka
schab 1 (środkowy)
parmezan starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: schab z pastą ziołową

Zioła wymieszaj z serem, posiekanym czosnkiem, skórką, sokiem z cytryny, pieprzem. Mięso natrzyj wzdłuż trzy razy, natrzyj solą. W powstałe nacięcie włóż pastę ziołową. Schab owiń ciasno sznurkiem kuchennym. Ułóż w brytfannie, polej olejem i piecz godzinę w temp. 190 stopni. Gotowe mięso ułóż w półmisku, przykryj folią aluminiową i trzymaj w cieple.
W garnku na oliwie podsmaż cebulę, podlej sosem z pieczeni. Duś 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory, dopraw solą i pieprzem. Podgrzewaj na dużym ogniu 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 30.04.2012 00:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak