Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z migdałami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
migdały 1 łyżka - mieloncyh migdałów
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z migdałami

Kroki postępowania

1
Schab myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem, nakłuwamy lub rozklepujemy.
Krok 1 - Schab z migdałami  foto
2
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz mielone migdały - roztrzepujemy.
Krok 2 - Schab z migdałami  foto
3
Do jajka wkładamy mięso, dostawiamy na 20 minut.
Krok 3 - Schab z migdałami  foto
4
Następnie panierujemy w bułce tartej.
Krok 4 - Schab z migdałami  foto
5
Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron.
Krok 5 - Schab z migdałami  foto
6
Smacznego :-)
Krok 6 - Schab z migdałami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 03.05.2015 19:50
Bardzo oryginalne połączenie, na które też muszę się odważyć :)
luna76 28.04.2015 17:00
ciekawa propozycja:)
Babeczka35 28.04.2015 08:27
Pyszne mięsko:)
Maridka19 28.04.2015 08:23
Bardzo apetycznie się prezentuje
fotoviderek 27.04.2015 22:10
Pysznie przyrządzony schabik :)
Cynamonka 27.04.2015 22:00
z migdałami jeszcze nie jadłam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak