Schab z herbatą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    5 żabków
  • liść lubczyku

    do smaku
  • herbata

    1 szklanka ( earl grey )
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab z herbatą foto
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć. Mięso przełożyć do rondla.
Krok 2 - Schab z herbatą foto
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Również podsmażyć, dodać do mięsa.
Krok 3 - Schab z herbatą foto
Zalać herbatą, dodać lubczyk.
Krok 4 - Schab z herbatą foto
Dusić na małym ogniu około 25 minut z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Do smaku dodać sól i pieprz. Pod koniec gotowania wsypać bułkę tartą i wymieszać.
Krok 5 - Schab z herbatą foto
Najlepiej podawać z kluskami śląskimi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 10.03.2015 12:31
myslalam, ze herbata bedzie do popicia, szok totalny zafundowany, ale to moze smakowac, super...
gottrina 10.03.2015 10:18
super danie
Michał2 10.03.2015 10:02
ładnie wygląda;)
agnieszka214 10.03.2015 09:49
bardzo smacznie wygladaja musi byc smaczne
Edith85 10.03.2015 09:42
lubię herbatę earl grey i bardzo jestem ciekawa smaku tego mięska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat