Schab wielkanocny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • majeranek

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • pieprz ziołowy

  • oregano

  • czosnek granulowany

  • olej

  • chili pieprz cayenne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab myjemy. W miseczce mieszamy olej (tak, by wystarczyło na natarcie mięsa) i po szczypcie każdej przyprawy. Nacieramy mieszanką mięso. Kładziemy na folii aluminiowej i wylewamy na schab to, co zostało w miseczce (jeśli zostało). Schab pieczemy ok 40 min w temperaturze 220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 25.06.2011 22:58
ależ spalony - okropność!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat