Schab wedzony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    5 litrow
  • liść laurowy

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • czosnek

    1 glowka
  • schab

    3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy do duzego pojemnika wode,dodajemy sol, pieprz, listek laurowy, czosnek drobno pokrojony, wkladamy mieso i zostawiamy tak na 3 dni. Po 3 dniach wyjmujemy mieso z rosolu, wkladamy w siatke wedzarnicza. I tak wedzimy na malym ogniu przez 5 godzin.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika179 09.11.2010 15:14
pychotkaaa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat