schab w sosie grzybowym

schab w sosie grzybowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    zależna od potrzeb
  • cebula

    1 szt
  • kostka grzybowa

    1 szt
  • woda

    1 szkl
  • natka pietruszki

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek Prymat

  • tłuszcz do smażenia

  • mąka

    2 łyżeczki
  • pieczarki

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Schab pokroić na cienkie plastry, lekko rozklepać usmażyc z obu stron, na tym samym tłuszczu przyrumienić cebulę i dodać drobno posiekane pieczarki lub grzybki wczesniej namoczone i ugotowane w odrobinie wody. Podlać potrawę wodą , dodać kostkę grzybową i przyprawy do smaku.
Poddusić kilka minut .. mąkę rozrobić w odrobinie wody i dodać do sosu.. przemieszać i dprowadzić do wrzenia .. Podawać z ziemniakami i surówką. Posypać natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

22.11.2014 20:36
smaczne mięsko

caffee_tea

18.03.2012 11:05
mniaaam

polly66

13.12.2010 21:25
popieram,mięsko i grzyby to zawsze udane połączenie

Sarenka

07.12.2010 21:22
Uhm, pyszny obiadek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat