schab w sosie czosnkowo-serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt
  • pieczarki

    25 dkg
  • żółty ser

    10 dkg
  • czosnek

    4 ząbki
  • bulion

    2 szkl
  • śmietana

    1,2 szkl
  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • posiekana zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu. Przekładamy do bulionu i dusimy. W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy w plastry. Czosnek miażdzymy. Dodajemy do schabu i dusimy ok 1,5 godz. na małym ogniu. W tym czasie dolewamy troszkę wody. Zabielamy śmietaną doprawiamy do smaku i ścieramy na tarce ser . Posypujemy zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakosz1988 21.04.2012 20:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat