Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
cebula 1 szt
pieczarki 20 dkg
bulion 1/2 szklanki
śmietana 30% 1/2 szklanki
sól
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
mąka krupczatka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie

Schab pokroić w paski. Obsypać przyprawami i mąką. Obsmażyć na rumiano z rozgrzanym tłuszczu.
Schab zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu odsmażyć pokrojoną cebulę, dodać pieczarki i smażyć do odparowania wody. Dodać schab i podlać bulionem. Doprawić. Smażyć do jego odparowania.
Kiedy bulion odparuje, wlać śmietanę i smażyć 5-10 minut do jej zredukowania. Podawać z kaszą lub ryżem i lekką surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 10.01.2015 13:31
wygląda bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak