Schab w marynacie jogurtowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 sztuki
  • jogurt naturalny

    180 gram
  • świeży rozmaryn

    do smaku
  • oliwa

    odrobina
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • sos chili

    2 (słodki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Najlepiej dzień prędzej przygotować kotlety tak jak na schabowe i zanurzyć je w następującej marynacie. Kubek jogurtu mieszamy z sosem chilli, tymiankiem, rozmarynem, i bazylią. Przed samym smażeniem wyciągamy kotlety usuwamy jak najwięcej marynaty jogurtowej i smarujemy je oliwą oraz oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni grillowej. Ja swoje schabowe podałam z pieczonymi ziemniaczkami i gotowanymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.04.2013 13:28
często robię taką marynatę i mięsko jest pyszne
Ania321 21.02.2013 21:54
z przyjemnością bym sobie zjadła
ewka1978 15.02.2013 09:14
pyszny
Mysiunia 13.02.2013 12:38
Sposób na marynate bardzo ciekawy, nigdy nie robiłam czegoś w podobie, do tego uzyskujemy ładny efekt po smażeniu mięsa na patelni grillowej :) Całe danie pięknie podane!
paulina2157 13.02.2013 11:29
delikatna jogurtowa marynata z odrobiną rozmarynu i bazylii no to musi być pyszne
Krzysztof15 13.02.2013 08:42
pycha
gosia1988 13.02.2013 08:27
pięknie podane i na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat