Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w koperkowej panierce z mlekiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
jajko 2 szt
koperek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
mleko 70 ml
oregano
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

Kotlety te możemy ułożyć na sitku, które układamy na garnku z gotującą wodą

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w koperkowej panierce z mlekiem

Kroki postępowania

1
Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz, oregano i koperek, roztrzepujemy.
Krok 1 - Schab w koperkowej panierce z mlekiem foto
2
Dolewamy mleko i całość mieszamy,
Krok 2 - Schab w koperkowej panierce z mlekiem foto
3
Schab rozklepujemy, oprószamy delikatnie solą i pieprzem. wkładamy schab i odstawiamy na kwadrans.
Krok 3 - Schab w koperkowej panierce z mlekiem foto
4
Koleinie panierujemy kotlety w bułce tartej .
Krok 4 - Schab w koperkowej panierce z mlekiem foto
5
Smażymy je na złoto z dwóch stron.
Krok 5 - Schab w koperkowej panierce z mlekiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak