Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
groszek konserwowy 1 łyżka
kukurydza w puszce 1 łyżka
marchew 1 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Kroki postępowania

1
Schab zalewamy wodą, dokładamy liść laurowy, marchewkę, ziele angielskie i przyprawę uniwersalną. Wszystko gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Schab w galarecie foto
2
Schab wyjmujemy i kroimy na plastry.
Wywar przelewamy przez sitko, przyprawiamy i dokładamy żelatynę.
Krok 2 - Schab w galarecie foto
3
Plastry schabu układamy na półmisku, pokrojoną marchewkę groszek, kukurydzę i natkę pietruszki.
Krok 3 - Schab w galarecie foto
4
Zalewamy lekko tężejącym wywarem.
Przechowujemy w lodówce i smacznego.
Krok 4 - Schab w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 20.04.2014 18:30
bardzo smaczny schabik
Aannkaa82 20.04.2014 11:43
Lubie taki schabik :)
w mojej kuchni 20.04.2014 11:41
jedno z ulubionych dań na świeta każde
Ewelina1991 20.04.2014 07:26
pyszny schab
Lidzia 20.04.2014 07:11
Delikatny i smaczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak