Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w buraczkowej glazurze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab

schab bez kości 360 g

marynata

burak ćwikłowy 1 szt
ocet winny 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
dżem śliwkowy 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w buraczkowej glazurze

Kotlety umyć i osuszyć a następnie lekko rozbić tłuczkiem.
Buraczka upiec albo ugotować, potem obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do buraczka dodać ocet, olej, dżem albo powidło śliwkowe i wymieszać marynatę. Doprawić solą, pieprzem i umieścić w marynacie kotlety. Wstawić do lodówki na 3-6 godzin. Grillować na na rozgrzanym grillu albo usmażyć na patelni grillowej. Pyszna glazura ale trochę brudząca - smacznego .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 27.10.2014 00:40
Super mięsko :-)
IKrakowianka 23.10.2014 21:28
świetny schab
Alex_M 23.10.2014 17:26
ciekawy pomysł!
Futka 23.10.2014 11:53
Przepyszne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak