Przepis i sposób przygotowania na: Schab w 5 smakach
-1 papryka
-1 pomidor
-1 cebula
-2 marchewki
-kilka różyczek brokuła (świeży, mrożony)
-torebka ryżu brązowego
-mleko
-oliwa z oliwek
-papryka słodka, curry, pieprz czarny świeżo mielony, czosnek granulowany, chilli, trochę soli, przyprawa do kurczaka, kminek
A oto jak zrobić:
1.Schab zalać mlekiem na 2 godziny, odsączyć pokroić w kostke posypać papryką słodką, curry, czosnkiem, pieprzem, przyprawą do kurczaka, odrobiną chilli i odrobiną soli. Mięso mieszamy aby kawałki pokryły się przyprawami i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek. Obsmażamy i dodajemy trochę wody i dusimy mięso pod przykryciem.
2.Cebule, pomidor, paprykę, marchew pokroić. Gdy mięso trochę sie zarumieni dodajemy cebulę, a następnie pokrojone w plasterki marchewki i dusimy co jakiś czas dolewając trochę wody bądź wody i oliwy żeby sie nie przypalało. Gdy marchewka już trochę zmięknie dodać paprykę, posypać papryką słodką, czosnkiem, curry, kminkiem, pomieszać i zakryć żeby papryka troszkę zmiękła.
3.Dodać pomidory i brokuł, zakryć. Gdy wszystko już dojdzie ugotowany ryż (brązowy) wrzucić na oliwę z odrobiną czosnku curry i chilli i podsmażyć, dodać mięso z warzywami i wymieszać. Gotowe