Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab środkowy w sosie pieczeniowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 kotletów
cebula 1 szt
olej 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
mąka 0,5 szkl
woda 2 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab środkowy w sosie pieczeniowym

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry schabu delikatnie oprószamy mąką i wrzucamy na gorący tłuszcz. Smażymy z obu stron na rumiano, aż lekko się przypieką i przylgną do patelni.
Krok 1 - Schab środkowy w sosie pieczeniowym  foto
2
Przekładamy je do garnka, a na pozostały przypieczony tłuszcz wrzucamy pokrojoną w półplasterki cebulkę. Chwilę podsmażamy, aż się przyrumieni i wlewamy wodę. Mieszając, gotujemy kilka minut, aż wszystko odejdzie z patelni.
Krok 2 - Schab środkowy w sosie pieczeniowym  foto
3
Powstałym sosem zalewamy mięso, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, wędzoną paprykę i Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkiego mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Schab środkowy w sosie pieczeniowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 03.12.2014 15:30
ciekawy sos
gosia56 03.12.2014 14:44
pyszne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak