Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab smażony z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
papryka czerwona 1/4 sztuki
papryka zielona 1/4 sztuki
papryka biała 1/4 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 korzeń
seler korzeniowy kawałek
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab smażony z warzywami

Schab lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Warzywa obieramy i myjemy. Marchew i korzeń pietruszki kroimy w półplasterki, korzeń selera w kostkę a papryki w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Pod koniec smażenia wrzucamy warzywa, lekko solimy. Całość smażymy do czasu, aż warzywa będą miękkie, pilnując, by nic się nie przypaliło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 21.11.2014 14:05
apetycznie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak