Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pieczarką.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 1 plaster
pieczarki 10-15 dag
cebula czerwona 1 mała
cebula biała 1 mała
sól
majeranek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pieczarką.

Kroki postępowania

1
Na odrobinie oliwy z oliwek duszę pod przykryciem umyte i pokrojone pieczarki. Przyprawiam solą i pieprzem.
Krok 1 - Schab pod pieczarką. foto
2
Dodaję pokrojone cebule. Duszę dalej.
Krok 2 - Schab pod pieczarką. foto
3
Schab rozbijam, przyprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Kładę na pieczarki i duszę dalej.
Krok 3 - Schab pod pieczarką. foto
4
Po 10 minutach mieszam i przykrywam mięso pieczarkami dusząc je do miękkości.
Krok 4 - Schab pod pieczarką. foto
5
Dobrze smakuje samo, z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego :)
Krok 5 - Schab pod pieczarką. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.01.2013 16:01
pyszny ten obiadek,poproszę o porcyjkę :)
Beatris 30.01.2013 13:28
Chyba się zmówiłyśmy. Też wczoraj miałam na obiad schab plus pieczarki.
Botwinka 30.01.2013 12:57
zapowiada się pysznie
Poison1988 30.01.2013 12:46
uwielbiam dużo pieczarek! :D super :)
Amellia 30.01.2013 10:41
pyszności
Amellia 30.01.2013 10:41
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak