SCHAB PIECZONY Z WARZYWAMI W SOSIE Z KETCHUPEM I MAJONEZEM

SCHAB PIECZONY Z WARZYWAMI W SOSIE Z KETCHUPEM I MAJONEZEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    6
  • sól ziołowa

  • majeranek

  • papryka słodka mielona

  • przyprawa curry

  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

    3 średniej wielkości
  • ketchup pikantny

    5 łyż.
  • majonez

    5 łyż.
  • ser żółty starty

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Oprószam przyprawami z obydwu stron i układam w naczyniu żaroodpornym.
Cebulę i pieczarki kroję w kostkę.
Na mięso wykładam cebulę, następnie pieczarki.
Całość smaruję ketchupem i majonezem.
Piekę pod przykryciem w 180 stopniach (termoobieg) przez 90 minut - po godzinie wylewam nadmiar powstałego sosu. Na około 10 minut przed końcem pieczenia danie posypuję serem żółtym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat