Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w szybkowarze.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
olej roślinny 3 łyżki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w szybkowarze.

Mięso marynujemy w oleju z przyprawami około 24 godzin.Po tym czasie obsmażamy na patelni ze wszystkich stron.Wkładamy do szybkowara,dodajemy ok.1 szklanki wody.Zagotowujemy.Gotujemy na małym ogniu około 50-60 minut. Po tym czasie wyłączamy gaz.Zostawiamy mięso w szybkowarze jeszcze na około 30 minut. Wyciągamy mięso.Studzimy.Doskonałe do obiadu na ciepło jak również na zimno do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.10.2011 20:39
ciekawy pomysł
teresa18 18.09.2011 21:02
mam szybkowar, świetny przepis
alaaa 10.07.2011 18:32
pycha ,takie chudziutkie mięsko lubie
Tomasz17 07.07.2011 22:00
dobry bardzo pomysł
Elżbieta17 22.05.2011 14:03
fajny pomysł na szybki obiad:)
Krystyna32 20.02.2011 07:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak