Schab pieczony duszony w kapuście :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • masło

    1 łyżka
  • Cebula suszona Prymat

    2 łyżki
  • pieczarki

    30 dag
  • olej

    5 łyżek
  • woda

    3 szkl.
  • schab pieczony

    4 plastry
  • kapusta biała

    1/4 małej główki
  • cebula

    2 szt.
  • sos do pieczeni

  • koperek

    1/2 szklanki (pokrojony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zawsze piekę schab na zapas , dzielę na porcje a potem wsadzam w różne sosy , łączę z warzywami itp. Kapustka też z zapasu.
Kapustę posiekać w paseczki . Zalać wodą , dodać utartą na tarce jarzynowej ( grube oczka ) marchewką , kostkę bulionową .Dusić ok 30 minut. W tym czasie usmażyć na złoto na łyżce oleju cebulkę i zdjęć ją z patelni. Następnie na tłuszczu ( masło z 2 łyżkami oleju) smażyć na rumiano pokrojone na ćwiartki pieczarki .Przełożyć do kapusty cebulę i pieczarki . Włożyć też pokrojony w plastry pieczony schab i wsypać koperek .Dusić jeszcze 30 minut tak by kapusta zrobiła się gęsta .Zaciągnąć Sosem do pieczeni lub rumianą zasmażką . Zagotować Doprawić do smaku mini kostkami cebulowymi , solą ,pieprzem .
Podawać z ziemniakami z wody , posypane natką pietruszki .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 02.11.2011 08:26
apetyczne
ilka_86 08.02.2011 16:46
bardzo smakowite danie:)
Emilia22 30.09.2010 09:20
fajny
Marcela 22.09.2010 20:03
cudeńko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat