schab pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    2 kg
  • 1
  • papryka

    1 (w płatkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab nacieramy przyprawami ( dość gruba warstwa) wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Pieczemy w piekarniku około 1,5 godziny początkowo w temp 200 C następnie 180 C

Idealny do podawania na gorąco jak i na zimno

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 26.01.2011 15:53
jeszcze nie robiłem z pomidorami
Szarrikka 03.01.2011 18:56
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat