Sałatka z tuńczyka, jajek, kukurydzy i ogórków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Sałatka z tuńczyka, jajek, kukurydzy i ogórków jest jednym z najczęściej robionych przepisów na imprezę, spotkanie ze znajomymi. Jeśli ułożycie ją warstwowo w szklanych pucharkach będzie wyglądała bardzo efektownie i zaskoczycie swoich gości.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo. Ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.

Odsączyć z zalewy tuńczyka i kukurydzę.

Pokroić w kostkę: ogórki kiszone i paprykę.

Do miski dodać wszystkie składniki.

W osobnym naczyniu wymieszać jogurt, majonez, szczypiorek i przyprawę Kucharek. Delikatnie połączyć wszystkie składniki.

Inny sposób podania: ułożyć składniki warstwowo w szklaneczkach (pucharkach).

Sałatkę przed podaniem należy schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat