schab pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • sos pieczeniowy

    1
  • woda

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • woda

  • olej roślinny

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, dać do naczynia żaroodpornego, natrzeć przyprawami, polać olejem. wlać 1/4 szklanki wody , dodać ziele i liście laurowe , przykryć naczynie folią aluminiową i piec ok 1,5 godziny, przed końcem pieczenia zdjąć folię aluminiową aby schab się zarumienił. Wyjąć schab z naczynia odstawić aby przestygł i pokroić w tym czasie zagęścić z sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 07.03.2013 16:58
palce lizać
miki47 29.07.2012 18:29
mniam
emilia11 17.09.2011 17:48
wygląda smakowicie
Ela15 11.07.2011 08:46
super
gosia561 22.03.2011 01:53
świetnie wygląda
banditka 21.03.2011 13:54
tez robie taki ;)
Koper 16.02.2011 17:00
ładnie wyszedł :)
gusia1000 04.02.2011 11:54
Elegancki wygląd.
Tahitha 22.10.2010 08:37
Super. Lubie takie :)
Mysiunia 20.10.2010 21:09
wyglada wysmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat