SCHAB PANIEROWANY W JAJKU Z PIECZARKAMI I CEBULĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    4-5 łyżek
  • masło klarowane

    3-4 łyżki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić na plastry,każdy plaster schabu lekko rozbić tłuczkiem do mięsa,doprawić solą i pieprzem.Cebulę pokroić w półplastry,pieczarki obrać,umyć i pokroić w plasterki.Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego i zeszklić cebulę,zdjąć cebulę z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki,pod koniec smażenia dodać zeszkloną cebulę doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem.Teraz na drugiej patelni rozgrzać 2-3 łyżki klarowanego masła,przygotowane kotlety panierować najpierw w mące a następnie w rozmąconych jajkach i odrazu kłaść na patelni.Smażyć około 5 minut z każdej strony,po przewróceniu kotleta na drugą stronę,ułożć na każdym pieczarki z cebulą i dosmażyć kotlety na małym ogniu pod przykryciem około 3 minuty.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AURELKA 13.09.2013 19:02
świetne danie
Motorek 15.07.2013 13:54
bardzo smaczny
Papryczka 03.06.2013 20:52
smaczny obiad
Dorian 31.12.2012 07:51
pyszny
Krystyna32 03.12.2012 07:59
super
V_kuchareczka 20.07.2012 19:40
pyszniutkie
Anna152 15.06.2012 07:36
pyszny
Ewelina38 22.05.2012 14:48
przepyszne jedzonko
Łukasz15 19.05.2012 09:43
pycha
gacopierz23 18.04.2012 20:51
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat