Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,2 kg
jajko ugotowane na twardo 4 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
kurkuma 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 120 g
kolendra mielona 1/4 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany jajkiem

Mięso umyć. Wymieszać razem wszystkie przyprawy. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i rozdrobnić widelcem - wymieszać je razem z łyżeczka przypraw i posolić. Mięso przeciąć w środku długim nożem. W powstałą szczelinę upchnąć farsz. Następnie resztę przypraw wysypać na talerz i obtoczyć w nich schab. Posolić. Obtoczony schab obsmażyć na maśle ze wszystkich stron a potem ułożyć w rękawie, podlać pozostałym z obsmażania masłem i piec ok godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xjustynka89x 30.07.2014 08:12
fajnie wygląda :)
kiziolek201 29.07.2014 22:04
Pierwszy raz widzę schab nadziewany jajkiem
stef 29.07.2014 20:55
Fajny schabik.
Christopher 29.07.2014 19:56
Ciekawy,takiego jeszcze nie jadłem.
Beata23 29.07.2014 18:18
ciekawy pomysł
cukiereczek 29.07.2014 17:20
domowy schab najlepszy
adelajda 29.07.2014 17:06
ciekawy przepis
marcia7 29.07.2014 16:45
a to coś nowego
halina17 29.07.2014 15:22
Myślę , że dobry schab.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak