Schab duszony w sosie słodko-kwaśnym

Schab duszony w sosie słodko-kwaśnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • pieczarki

    15 dkg
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • ocet

    4 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab trochę rozbić, natrzeć kucharkiem i pieprzem. Obsmażyć na rozgrzanym oleju. Masło roztopić, podsmażyć na nim posiekane pieczarki. Do połowy szklanki wody dodać sos sojowy, ocet, cukier oraz koncentrat pomidorowy. Zagotować. Do gotującego się sosu dodać mięso, dusic razem pół godziny. Dodać pieczarki, wymieszać. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 18.08.2013 08:50
na pewno smaczny
Wacław 07.06.2013 10:54
na pewno pyszne !
romanrafal 02.05.2013 15:59
bardzo dobre
IlonaAlbertos 27.03.2013 18:01
Fajnie się zapowiada.
Poison1988 07.01.2013 13:38
brzmi smacznie:)
Kas2 02.10.2012 21:59
znakomity
Motorek 27.09.2012 09:19
extra
Seba 06.08.2012 08:43
smaczny
dianix 26.06.2012 18:43
z pieczarkami- cudo! uwielbiam to mało powiedziane
IKrakowianka 15.05.2012 22:22
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat