sardynkowe jajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • sardynek

    1/2 puszki
  • papryki konserowej

    20 g
  • sałata

  • majonezu

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Następnie gdy nam ostygną obieramy ze skoruek. Odcinamy górny kawałek białka tak byśmy mieli dojsćie do żółtka. Wydrażamy żółtka by nie uszkodzić pozostałej części białka. Sardynki siekamy, mieszamy z rozdrobnionym żółtkiem, przyprawiamy pieprzem i solą. Faszerujemy białka. Układamy na talerzu i dekorujemy sałatą i papryką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat