sardynkowe jajka

sardynkowe jajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • sardynek

    1/2 puszki
  • papryki konserowej

    20 g
  • sałata

  • majonezu

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sardynkowe jajka

Jajka gotujemy na twardo. Następnie gdy nam ostygną obieramy ze skoruek. Odcinamy górny kawałek białka tak byśmy mieli dojsćie do żółtka. Wydrażamy żółtka by nie uszkodzić pozostałej części białka. Sardynki siekamy, mieszamy z rozdrobnionym żółtkiem, przyprawiamy pieprzem i solą. Faszerujemy białka. Układamy na talerzu i dekorujemy sałatą i papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat