sardynkowe jajka

sardynkowe jajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • sardynek

    1/2 puszki
  • papryki konserowej

    20 g
  • sałata

  • majonezu

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Następnie gdy nam ostygną obieramy ze skoruek. Odcinamy górny kawałek białka tak byśmy mieli dojsćie do żółtka. Wydrażamy żółtka by nie uszkodzić pozostałej części białka. Sardynki siekamy, mieszamy z rozdrobnionym żółtkiem, przyprawiamy pieprzem i solą. Faszerujemy białka. Układamy na talerzu i dekorujemy sałatą i papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat