Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko ugotowane na twardo
4 szt. -
sardynki z puszki
125 gram -
pomidor
1 szt -
cytryna
1 szt. -
oliwki zielone
160 gram -
natka pietruszki
-
chrzan ze słoika
2 łyżki -
majonez
1 łyżka -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Sardynki na jajkach
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki i ułożyć na ozdobnym talerzyku. Następnie jajka przyprawić i posmarować majonezem wymieszanym z chrzanem. Układać warstwami na jajkach –kawałek sardynki – plasterek pomidora i plasterek cytryny. Ozdobić świeżą natką pietruszki i obłożyć oliwkami.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się