Sardynki na jajkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt.
  • sardynki z puszki

    125 gram
  • pomidor

    1 szt
  • cytryna

    1 szt.
  • oliwki zielone

    160 gram
  • natka pietruszki

  • chrzan ze słoika

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki i ułożyć na ozdobnym talerzyku. Następnie jajka przyprawić i posmarować majonezem wymieszanym z chrzanem. Układać warstwami na jajkach –kawałek sardynki – plasterek pomidora i plasterek cytryny. Ozdobić świeżą natką pietruszki i obłożyć oliwkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 19.03.2015 10:47
Fajna propozycja
usmiech 19.03.2015 10:16
ciekawy pomysł
mzap88 19.03.2015 10:05
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat