Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki na jajkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt.
sardynki z puszki 125 gram
pomidor 1 szt
cytryna 1 szt.
oliwki zielone 160 gram
natka pietruszki
chrzan ze słoika 2 łyżki
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki na jajkach

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki i ułożyć na ozdobnym talerzyku. Następnie jajka przyprawić i posmarować majonezem wymieszanym z chrzanem. Układać warstwami na jajkach –kawałek sardynki – plasterek pomidora i plasterek cytryny. Ozdobić świeżą natką pietruszki i obłożyć oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 19.03.2015 10:47
Fajna propozycja
usmiech 19.03.2015 10:16
ciekawy pomysł
mzap88 19.03.2015 10:05
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak