sandacz z wody

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sandacz

    60 dag
  • włoszczyzna

    40 dag
  • sól

  • masło

    3 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, oczyścić z łusek, sprawić, umyć. Włoszczyznę umyć, obrać. Opłukać, zalać wrzącą, osoloną woda, ugotować wywar. do gotującego się wywaru dodać przygotowaną rybę- ugotować w całości. Podawać bezpośrednio po ugotowaniu wraz z warzywami z wywaru i dodatkiem odrobiny surowego tłuszczu, rozpuszczonego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat