Sandacz na szpinaku z roszponką

Sandacz na szpinaku z roszponką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sandacz filety

    4 sztuki
  • szpinak świeży

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    5 łyżek
  • czosnek

    3 ząbki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • cytryna

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • roszponka

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety sandacza opłukać, posolić. Wstawić na 30 minut do lodówki. Szpinak opłukać, osączyć. Podsmażyć go na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy. Doprawić przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą i białym pieprzem.Filety usmażyć na maśle wymieszanym z resztą oliwy. Na talerzu ułożyć po porcji szpinaku. Na nim umieścić rybę. Skropić sokiem z cytryny. Posypać liśćmi sałaty Roszponki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 19.12.2012 08:47
mmm ale mam teraz ochotę... coś wspaniałego :)
maciek7 18.12.2012 20:03
pycha
Iwka 18.12.2012 19:54
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat