Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 8 plastrów i rozbić je tłuczkiem do mięsa. Uformować eskalopki i na każdym położyć po kilka listków szałwi i plasterek szynki, docisnąć go dłonią i spiąć wykałaczką. Mąkę wymieszać z solą i pieprzem Prymat, obtoczyć w niej eskalopki. Na dużej patelni rozgrzać olej z masłem, a gdy tłuszcz zacznie się pienić, dodać posiekany czosnek, ułożyć mięso, smażyć na średnim ogniu 2-3 min z każdej strony. Następnie przełożyć do rondla, patelnię popłukać połową wina, dodać do mięsa i powoli dusić. Po 5 min wlać resztę wina, śmietankę, doprawić solą, pieprzem Prymat. Dusić, aż eskalopki będą miękkie.
Podawać z ryżem i sałatką owocową.