Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsefia zapiekana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

salsefia 40 dkg
szynka parmeńska 10 plastrów
sól do smaku
masło 1/4 kostki
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ser cheddar 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Salsefia zapiekana

Ugotować, obraną skorzonerę w lekko osolonej wodzie.
Każdą skorzonerę, owinąć plasterkami szynki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym tłuszczem.
W małym garnuszku, roztopić masło, dodać mąkę, mieszać żeby nie zrobiły się grudki.
Mieszając dolać mleko, zagotować odstawić.
Wymieszać śmietanę z żółtkiem, dolać do sosu dokładnie wymieszać.
Doprawić solą, pieprzem i gałką.
Zalać sosem skorzonerę, posypać startym serem.
Zapiekać 15 minut w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.12.2014 09:26
taką zapiekankę chętnie bym zjadła
Wafelek2601 11.12.2014 08:02
Pyszności.
zabcia117 11.12.2014 07:09
ciekawy pomysł
IKrakowianka 10.12.2014 18:06
bardzo ciekawe :)
Beata999 10.12.2014 16:51
Smaczna,tylko trudno ją kupić.
Betina#45 10.12.2014 16:34
Pyszności ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak