Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa z wędzonym łososiem i szczypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100 g
szczypiorek 1 gałązka
cytryny 2 plastry
olej roślinny 2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa z wędzonym łososiem i szczypiorkiem

Łososia pokroiłam na drobną kosteczkę, szczypiorek również drobno posiekałam. Cytrynę bez skóry pokroiłam na grubość kostki łososia. Dodałam olej, ocet i gałką muszkatołową. Delikatnie wymieszałam, przełożyłam do symetrycznej filiżanki i przygładziłam.

Podałam lekko schłodzone.

Polecam na pyszne śniadanie lub lekką kolację:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 09.01.2013 07:44
Lubię łososia w każdej postaci.
witaminkaa 05.01.2013 19:48
ściereczkę:)
Joanna83 05.01.2013 19:35
Wygląda bardzo ładnie.A jak sobie fajnie dopasowałaś ściereczkę ( czy co to tam jest)do talerzyka :)
kasienka23 05.01.2013 18:39
ekstra!
Noruas 05.01.2013 16:39
fajne, pomysłowo, ładnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak