Sałatkowe rolady

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4szt
  • marchew

    1szt
  • rzodkiewka

    5szt
  • cebula

    1szt
  • szczypior

    0,5pęczka
  • biały ser

    20dag
  • majonez

    słoik
  • gęsta śmietana

    4łyżki
  • liście sałaty

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ugotowac na twardo i zetrzeć na tarce. Marchew ugotować i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Cebulę i szczypiorek posiekać. Jaja wymieszać z roztartym serem, dodać śmietanę, rzodkiewki, marchew, cebulę i szczypiorek. Doprawić i wymieszać. Przygotowaną masę układać na rozłożonych liściach sałaty i zawijać w rulon. Ozdobić majonezem i szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 21.01.2012 23:33
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat