Sałatka \"zimowa miłość\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony pstrąg

    1
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • awokado

    1
  • kapusta pekińska

    50 g
  • ser kozi

    100 g
  • czerwony pieprz

    1/3 łyżeczki
  • żurawina

    2 łyżki
  • sok z cytryny

  • oliwa

    3 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • sól

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z oliwy, miodu, soku z cytryny i soli przygotować dressing. Wymieszać rukolę, kapustę pekińską oraz obrane i pokrojone w plasterki awokado. Dodać pokrojonego w plasterki selera naciowego oraz obrane ze skóry i ości kawałki wędzonego pstrąga. Całość posypać obficie startym na tarce serem kozim i pokropić sosem. Posypać czerwonym pieprzem i żurawinami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat